BLOG2020-02-09T20:20:08+02:00

LUCRURI BUNE DE STIUT

Importanta curatarii de laptop

februarie 1st, 2020|

Orice echipament, mai ales cele electronice, are nevoie de intretinere regulata. Producatorii de laptop-uri cu racire activa (radiator + ventilator intern) nu specifica nici un interval la care trebuie curatat de praf, chiar daca aceasta interventie e obligatorie din urmatoarele motive:

– praful infunda sistemul de racire si temperatura de functionare a microprocesorului si a placii video creste semnificativ. Astfel performantele sistemului scad pentru a putea infrunta supraincalzirea si în timp placa de baza se poate defecta.

– praful acumulat în cantitati mari poate deveni conductiv, ceea ce duce la scurt-circuituri pe placa de baza.

Astfel puteti evita reparatii suplimentare sau chiar achizitia unui echipament nou prin curatarea acestuia. In plus puteti folosi performantele maxime oferite de producator.

In procesul de curatare a sistemului de racire va oferim si schimbarea pastei termoconductoare, de foarte buna calitate ( Thermal Grizzly), care ajuta foarte mult la disiparea caldurii eliberate de CPU. Calitatea pastei e foarte foarte importanta. Intotdeauna e bine sa intrebati tehnicianul de service ce pasta folosesc.

Pe lana partea de functionalitate, la Fractal IT curatarea laptop-ului presupune, pe langa partea interna, si curatarea carcasei, ecranului si a tastaturii.

Noi va recomandam curatarea anuala a laptop-ului (sau a sistemul PC) sau si mai des pentru laptop-urile la care observati ca se incinge foarte repede.

Dacă vreti sa stiti la ce temperatura va functioneaza sistemul iti recomandam acest software utilitar gratuit: https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

TELEFON

0747.99.66.77

ADRESA

str.Ilie Macelaru, nr.26, Cluj-Napoca

TELEFON

0747.99.66.77

ADRESA

str.Ilie Macelaru, nr.26, Cluj-Napoca